Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tottenham deklasirao Everton u Londonu, Kane se izjednačio sa Henryjem

[ad_1]

Tottenham je deklasirao Everton u okviru 28. kola engleske Premier lige, a u Londonu je bilo čak 5:0. Na ovom meču do velikog podviga došao je napadač Spursa Harry Kane

 

Lošu večer Karamela najavio je autogol Michaela Keanea u 14. minuti za 1:0. Samo tri minute poslije Heung-Min Son je udvostručio prednost londonskog kluba, koji je nastavio kreirati prilike, a u 37. minuti Harry Kane je povisio na 3:0.

U prvoj minuti nastavka uslijedio je novi gol Spursa. Pogodio je Sergio Reguilon. Eric Dier je u 55. minuti pogodio prečku, a potom je Kane svojim drugim golom povisio na 5:0. Mogao je Tottenham i do ubjedljivije pobjede, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Kaneu je večeras došao do 175. gola u Premier ligi, a time je došao do šestog mjesta na vječnoj listi strijelaca i izjednačio se sa Thierryjem Henryjem, koji također ima isti broj pogodaka na svom kontu.

Tottenham je se ovom pobjedom vratio u borbu za plasman u Ligu prvaka, a Evertonu preostaje borba za opstanak. Na klupi Karamela večeras je presjedio bosanskohercegovački golman Asmir Begović.

(24sata.info / SC)