Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Stakhovsky je oženjen Ruskinjom: Odlazak u rat za nju je izdaja, bila je ljuta

[ad_1]

Sergiy Stakhovsky, bivši ukrajinski teniser, privlači pažnju u posljednje vrijeme jer je po povratku sa odmora uzeo pušku u ruke i krenuo u odbranu Ukrajine od napada Rusije.

Stakhovsky je prije nego je krenuo u odbranu Ukrajine imao porodičnu dramu. Naime, njegova supruga Anfisa Bulgakova je Ruskinja.

“Supruga mi je bila ljuta. Razumjela je moje razloge i odluku, ali za nju je to bila izdaja. Razumijem sve. Nismo rekli djeci gdje idem, ali razumjet će uskoro sami. Nadam se da ću ih ponovno vidjeti i ispričati joj se zato što sam otišao u vojsku”, rekao je Stakhovsky.

Supruga bivšeg ukrajinskog tenisera nije bila bijesna zbog toga što je Stakhovsky otišao u rat protiv njenog naroda, već zato što ostaje sama s djecom. Ona je na društvenim je mrežama podržala Ukrajinu.

“Imamo troje djece i nije mi bilo lako otići u rat, ali da sam ostao kod kuće i nisam otišao u Ukrajinu, osjećao bih se krivim. Ovako mi je žao jer sam ostavio svoju porodicu. Bili smo u Dubaiju na odmoru kad je rat počeo i niko nije mogao ni sanjati da će se ovako razviti situacija”, rekao je Ukrajinac.

SCsport.ba