Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Inter pobijedio, ali ispao iz Lige prvaka

[ad_1]

Bio je to revanš meč osmine finala, a sastav predvođen Jurgenom Kloppom prošao je dalje zahvaljujući pobjedi od 2:0 iz prvog meča na Giuseppe Meazzi.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, a najbliže postizanju gola Redsi su bili u 31. minuti. Tada je Arnold centrirao, a Matip udarcem glavom pogodio prečku!

U finišu prvog dijela Calhanoglua je zaustavio Alisson i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

Zaigrao je bolje Inter u nastavku i već u uvodnim minutama drugog dijela prijetio preko Sancheza i Calhanoglua, ali u 52. minuti Salah pogađa stativu.

U 62. minuti fenomenalan potez napravio je Lautaro Martinez, koji na sjajan način udarcem s 20 metara trese mrežu Redsa i donosi prednost Interu od 0:1.

Oživio je taj gol nadu Intera da može do prolaska dalje, ali samo minut poslije Sanchez pravi neshvatljivo oštar prekršaj, a sudac Lahoz mu pokazuje drugi žuti i crveni karton…

Neshvatljive poteze potom pravi i Simone Inzaghi, koji više nije imao šta izgubiti u finišu, ali svejedno je na klupi svih 90 minuta utakmice ostavio Edina Džeku. Tu odluku će morati objasniti nakon utakmice.

Završilo je 0:1, ali je Liverpool s ukupnih2:1 prošao u narednu fazu.

Liga prvaka, osmina finala:

Liverpool – Inter 0:1 (Lautaro)

(24sata.info)