Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Federalno ministarstvo poljoprivrede: Počele isplate novčanih podrški za II kvartal

[ad_1]

Službenici Ministarstva rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

“Shodno našoj najavi s kraja drugog kvartala da ćemo pristigle zahtjeve obraditi u što kraćem roku, mogu potvrditi da službenici Ministarstva već rade na unosu podataka s ciljem isplate novčanih podrški našim poljoprivrednim proizvođačima. S obzirom da je pred poljoprivrednim proizvođačima jesenja sjetva, pravovremena isplata sredstava će im omogućiti adekvatnu pripremu i planiranje sjetve”, kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Kemal Hrnjić.

Pored toga, u toku su obrade zahtjeva i za isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnje koje su kantonalna ministarstva, nadležna za poslove poljoprivrede, obradila i dostavila resornom federalnom ministarstvu kao i obrada više od 3.000 pristiglih zahtjeva po Modelu podrške ruralnom razvoju za 2023. godinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Business Magazine