Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple predstavio iPhone SE 2022 – iPhone 8 dizajn još jednom, A15 Bionic čip ispod haube, 5G

Apple je danas službeno predstavio treću generaciju cijenog povoljnog iPhone SE telefona. iPhone SE 2022 stiže u već viđenu dizajnu ali s osvježenim iznutricama, 5G podrškom i boljim kamerama. Bit će i nešto skuplji.

iPhone SE Appleov je cijenom povoljniji iPhone, kojeg tvrtka vraća već treći put. iPhone SE 3 dizajnom se ne razlikuje od prethodnika, koji je pak bio klon iPhone 8 modela.

Novi iPhone SE 3 tako opet ima staklo metalno kućište ali s poboljšanim staklom straga i sprijeda kojeg dijeli s iPhone 13 Pro serijom. Sprijeda ima za današnje pojmove mali, 4.7-inčni Retina IPS LCD zaslon formata 16:19, rezolucije 750 x 1334 i standardnog 60Hz osvježenja s podosta mesa ispod i poviše.

Podno zaslona je dobra stara Touch ID Home tipka, a poviše 7MP selfie kamera te slušalica poziva. Uređaj je vodootporan po IP67 certifikatu.

Na leđima opet nosi 12MP kameru. Samo jednu ali Apple obećava bolje fotke i 4K HDR video, kojeg omogućuje novi A15 Bionic čip koji pokreće iPhone 13 seriju.

Je li dobio 4GB RAM-a kao što se pričalo, još ne znamo ali znamo da osnovni model opet dolazi s tek 64GB podatkovne memorije.

Novost je podrška za 5G za kojeg je opet zaslužan A15 Bionic čip.

Kapacitet baterije, Apple nije otkrio no s obzirom na iste gabarite, vjerojatno se opet radi o 1821 mAh bateriji, koja bi zahvaljujući štedljivijem čipu mogla ponuditi i bolju autonomiju.

iPhone SE 3 bit će dostupan u tri boje koje nazvaše Midnight, Starlight i Product Red.

Cijena je za dva prošla modela bila $399, no sad ide gore pa će osnovni model s 64GB memorije koštati $429.

Razočarani? Uzbuđeni? Mislite li da Apple još jednom može prodati iPhone 8 s osvježenim iznutricama?

Centralna.ba