Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

INVESTICIJA VRIJEDNA OKO DESET MILIONA EURA: IGMAN IZ KONJICA OTVORIO NOVU LINIJU ZA PROIZVODNJU MUNICIJE

Bh. gigant i fabrika za proizvodnju oružja i streljiva “Igman” d.d. Konjic proslavio je 72. godine postojanja kompanije, a tom prilikom otvorena je linija za proizvodnju municije kalibra 7,62 mm.

Kompanija iz Konjica je za ovu investiciju kupila savremenu liniju za proizvodnju, a kako je saopćeno, za ovu godinu planira zapošljavanje oko 100 novih radnika.

Kako se navodi, vrijednost ove invosticije je je oko deset miliona eura. Iz Igmana su ranije rekli kako će pomoću savremene linije uvećati proizvodnju ovog kalibra municije za otprilike 50 miliona komada godišnje.

Inače, ova kompanija se bavi proizvodnjom municije malog kalibra, kalibra 5,56, te 7,62 i 12,7 mm.

Na svečanoj sjednici Nadzornog odbora fabrike namjenske industrije istaknuto je da je Igman u protekloj poslovnoj godini proizveo municiju u vrijednosti od 151 milion KM, te u odnosu na 2020. godinu, povećao izvoz za 12 posto.

  • Pozitivni poslovni rezultati otvaraju nam mogućnosti za nove investicije. Kupovinom nove opreme za proizvodnju municije kalibra 7.62 mm planirano je povećanje kapaciteta za 50 miliona komada tog kalibra, a u planu je da se na postojećoj opremi rade novi programi lovačke i pištoljske municije – rekao je direktor “Igmana” Đahid Muratbegović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat