Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Preokret Reala i plasman u četvrtfinale Lige prvaka

[ad_1]

Prava magija Karima Benzeme desila se večeras na Santiago Bernabeu, čarolija koja je Realu donijela preokret protiv Paris Saint-Germainea i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Kraljevski klub je zaista neuništiv, najbolji kada svi počnu sumnjati u njega, to se potvrdilo u večerašnjem susretu.

PSG je imao trijumf iz prve utakmice od 1:0, gosti iz Pariza vodili su i na poluvremenu revanš meča golom Kyliana Mbappea iz 39. minute.

Do 61. minute djelovalo je da će francuski tim lako do naredne runde LP, ali onda se desio Benzema.

U toj minuti Gianluigi Donnarumma pravi neshvatljivu grešku poigravanjem u šesnaestercu, loptu mu oduzima francuski veteran i poentira za 1:1.

Benzema je ponovo strijelac 15 minuta kasnije. Izvrsnu akciju povukao je Luka Modrić, izbacio u kontru Viniciusa, a Brazilac zatim asistira Francuzu, koji poentira za 2:1.

Dva minuta kasnije nova lopta u mrežu Parižana. Marquinhos je odbio loptu Vinicusu koji je jurio po lijevoj strani, no to se pokazalo kao idealno dodavanje za Benzemu. Vanjskim dijelom kopačke pogodio je gol i zaključio hat-trick za nestvarni preokret i Realovu ulaznicu za četvrtfinale Lige prvaka. Kakav meč! Kakva partija Karima Benzeme.

U drugom večerašnjem duelu nije bilo golova, Manchester City i Sporting odigrali su 0:0. S obzirom da je prvi susret završen ubjedljivim trijumfom engleskog prvaka od 0:5, pitanje četvrtfinaliste praktično je bilo riješeno ranije.

(24sata.info)