Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bundesliga uvodi VAR aplikaciju za navijače na stadionu

Njemačka Bundesligi planira uvesti VAR aplikaciju za gledatelje na stadionima. Taj novitet bi trebao biti uvršten u drugoj polovini sezone, a prisutni na stadionima će moći pratiti sporne situacije koje se pregledavaju u VAR Sobi.

– Zlatni standard jednostavno bi trebao biti da posjetitelji stadiona i televizijski gledatelji vide iste slike u VAR situacijama. Navijač na tribinama trebao bi biti na istom nivou kao i televizijski gledatelj. Idejna faza za to je završena, sada smo u fazi planiranja i pitamo se kako implementacija može biti uspješna – otkrio je direktor inovacija DFB-a Johen Dres (Jochen Drees).

Jedna od opcija je da navijači mogu skinuti tu aplikaciju na svoje mobilne uređaje, Dres upozorava da to možda i ne bi bilo idealno rješenje.

– Sistem na stadionu mora savršeno funkcionirati. Ako posjetitelji stadiona tada samo gledaju u svoje pametne telefone, to ne bi bilo produktivno. Otvorena su još neka pitanja: npr. eventualni pravni problemi te koju platformu koristiti – objasnio je Dres.