Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Historijski rezultat: Odbojkaši Ilidže izborili plasman u Premijer ligu BiH

[ad_1]

Odbojkaški klub Ilidža novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon što je u 14. kolu Super lige FBiH na domaćem terenu s 3:0 savladali Brezu.

Klub koji se svoj rad obnovio 2016. godine, predvođen legendarnim Harisom Zolotom, zasluženo je izborio plasman u elitni razred bh. odbojke.

Posljednjeplasirani tim Breze nije uspio parirati raspoloženim Ilidžancima, koji su nakon utakmice iskazali zahvalnost večerašnjim rivalima koji su pristali zamijeniti domaćinstvo u posljednjem kolu.

Odbojkaši Ilidže plasmanom u Premijer ligu BiH na pravi način su svojim sugrađanima čestitali Dan Općine Ilidža.

“Ovo je plod našeg predanog rada u posljednih šestogodišnjeg rada. Momci su ove sezone pokazali da su igrački stasali i to potvrdili prvim mjesto u Super ligi FBiH, iako smo i prošle sezone bili na pragu plasmana u PLBiH”, rekao je Haris Zolota, bivši kapiten BiH i trener Ilidžanaca.

Šampionski pehar na Ilidžu su donijeli Ammar Hasanbegović, Tarik Zolota, Nadir Šehić, Muahrem Brigić, Muhamed Kenjar, Imad Merdžanović, Adi Topalović, Edis Kešmer, Mirza Maksumić, Miodrag Marinković i Ahmed Karup.

Šampionski pehar i medalje medalje dodjelili su Alija Fatić, dopredsjednik OSBiH, i Admir Smajlagić, član UO OSFBiH.

Večeras je u sastavu Ilidže bio i bivši kapiten kluba, Nermin Muzur, aktuelni načelnik Općine Ilidža.

“Kada smo aktivirali klub bio sam tu s još nekolicinom starijih igrača. Bili smo uz momke koji su sada izrasli u ozbiljne odbojkaše, a večeras mi bilo posebno zadovoljstvo biti dio ovog tima. Ponosan sam na njih i sretan što će Ilidža u narednoj takmičarskoj sezoni imati jednog premijerligaša više”, kazao je Nermin Muzur.

Predsjednik OK Ilidža, bivši reprezentativac BiH Emir Memić, nije krio svoje oduševljenje zbog historijskog rezultata.

“Ostvarili smo jedan od ciljeva koje smo zacrtali kada smo reaktivirali rad kluba. Sada ćemo malo uživati u ovom uspjehu i kovati planove za najjači rang. Podrška koju smo večeras imali dvorani KSC Sabit Hadžić jasno pokazuje da su se ljudi na Ilidži zaželjeli sporta. Hvala im na podršci koju su nam pružili i na taj način uveličali ovaj naš uspjeh”, istakao je Memić.

SCsport.ba