Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

PODIVLJALE CIJENE AVIOKARATA, OVO SU NAJNOVIJI PODACI

Početkom mjeseca finansijski list Financial Times objavio je da su prijevoznici pod pritiskom EU-a zbog skoka cijena karata, podsjeća Reuters.

Cijene avionskih karata u Evropi rastu daleko snažnije od potrošačkih cijena u cjelini, objavilo je Međunarodno vijeće zračnih luka Evrope (ACI), opovrgavajući izjave Međunarodnog udruženja avio prijevoznika (IATA).
Udruženje IATA predstavlja oko 300 avio prijevoznika i objavilo je da su cijene karata rasle sporije od inflacije. Naknade operatera zračnih luka poskupile su više od ostalih usluga i proizvoda, ustvrdili su u IATA-i.

  • IATA tvrdi da su cijene avio karata u Evropi od juna bile samo 16 posto više nego u 2019., a neovisni i mjerodavni podaci RDC-a pokazuju da je povećanje u najprometnijim ljetnim mjesecima iznosilo 38 posto – stoji u saopćenju ACI Evrope, piše Poslovni dnevnik.

Uzlazni trend nastavio se i u oktobru, objavio je ACI, dodajući da su cijene karata, kada su rezervirane tri mjeseca unaprijed, porasle za čak 47 posto.

(Poslovni dnevnik)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat