Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Iako još nije predstavljen – Samsung Galaxy A53 5G već u prodaji

Samsung će za tri dana predstaviti Samsung Galaxy A73 5G i Samsung Galaxy A53 5G. Ipak, to nije spriječilo neke prodavaoce da već ponude u prodaji ovaj potonji telefon. Samsung Galaxy A53 5G najprije se prošle sedmice pojavio dostupan za kupovinu u jednoj trgovini u Srbiji, a sada se pojavio u prodaji i u Keniji.

Samsung Galaxy A53 5G stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg Samsung Galaxy A52 5G telefona. Prošle sedmice telefon se pojavio u prodaji u Srbiji, ali nedugo zatim oglas je obrisan. Tada je navedeno da je cijena telefona 350 EUR. Sada je telefon dostupan za kupovinu u Keniji.

Tako kupci u Keniji ovaj još nepredstavljeni telefon mogu kupiti za 45.500 KSH, što je oko 400 američkih dolara. Također, na jednom tajlandskom YouTube kanalu objavljen je video unboxinga ovog telefona, što vjerovatno znači da je telefon i tamo već dostupan u trgovinama.

Samsung Galaxy bit će pogonjen osmojezgrenim procesorom sa maksimalnom brzinom takta od 2,4 GHz, a radi se o Exynosu 1200. Telefon će biti isporučen sa Androidom 12. Prenosi se da će telefon imati utor za microSD karticu, budući da se nagađalo da će A53 izostaviti ovu značajku. Telefon je težak 190 grama i debeo 8,1 mm, a bit će dostupan u bijeloj, plavoj, narandžastoj i crnoj boji.

Telefon će imati ukupno pet kamera, što znači četiri na zadnjoj strani i jedna na prednjoj. Glavni senzor kamere bit će onaj od 64 MP, a tu će još biti ultraširoki senzor od 12 MP, makro senzor od 5 MP i senzor za dubinu od 5 MP, dok će prednja kamera stići sa senzorom od 32 MP. A53 5G imat će AMOLED ekran dijagonale 6.46“.

Bajtbox