Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Gotovo je sigurno da će Galaxy A73 ovako izgledati

Posljednjih tjedana i mjeseci na internetu su se nekoliko puta pojavile vijesti o očekivanom Samsungu A73. Za razliku od svog prethodnika, model iz 2022. podržavat će i 5G mobilnu internetsku mrežu. Mijenja se i sustav kamere, povećava se brzina osvježavanja, procesor postaje moćniji i softver se ažurira.

U studenom 2021., LetsGoDigital je već objavio seriju rendera Galaxy A73 koje je napravio Parvez Khan, zvani Technizo Concept . U međuvremenu su se na internetu pojavile i prve službene slike proizvoda koje pokazuju da je koncept dizajna Technizo Concepta vrlo blizak stvarnosti.

Samsung će novi top model unutar A serije opremiti velikim AMOLED zaslonom od 6,7 inča s Full HD+ rezolucijom. Brzina osvježavanja je povećana sa 90Hz na 120Hz. Veća stopa osvježavanja pridonosi boljem iskustvu pomicanja, kao što je gledanje videozapisa ili igranje mobilnih igrica.

Kao i njegov prethodnik, novi pametni telefon A-serije imat će plastično kućište s IP67 certifikatom – drugim riječima, telefon je otporan na prašinu i vodu. Telefon možete potopiti do 1 metar pod vodu do 30 minuta. Senzor otiska prsta smješten je ispod ekrana. Napravljena je mala rupa za selfie kameru. Radi se o kameri od 32 megapiksela, koja ostaje nepromijenjena u odnosu na A72 4G.

Samsung Galaxy A73 bit će opremljen širokokutnom kamerom od 64 MP (f/1.8) s OIS-om, ultraširokokutnom kamerom od 12 megapiksela (f/2.2), makro kamerom od 5 megapiksela (f/2.4) i senzorom dubine 5 megapiksela.

To znači da glavna kamera ostaje nepromijenjena. Osim toga, telefoto kamera od 8 MP bit će ukinuta. Umjesto toga koristi se dubinska kamera od 5 MP. Vrlo žalosno, jer to znači da novi model više neće nuditi 3x optičko zumiranje i 10x digitalno zumiranje.

Lijeva strana telefona ostaje bez tipki i konektora. Svi gumbi nalaze se na desnoj strani. S tipkama za glasnoću na vrhu i tipkom za uključivanje izravno ispod. Pretinac za SIM karticu dostupan je s donje strane. Ovdje je također smješten zvučnik, mikrofon i USB Type-C port.

Kor

Prethodni model je već imao stereo zvučnike. Od A73 se također očekuje da ponudi fantastično zvučno iskustvo. Nevjerojatno je da Samsung ove godine odlučuje da modelima srednje klase A više ne daje 3,5 mm priključak za slušalice. Omiljeni priključak za slušalice već je neko vrijeme izostavljen iz modela S serije, a izgleda da je došlo vrijeme i na A-seriju.

Za kraj, novi Galaxy A73 će pokretati Snapdragon 778G, a uređaj je opremljen i najnovijim softverom. Radi se o Androidu 12 u kombinaciji s One UI 4.1.

Bajtbox