Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Alen Babić vraća se u ring, ovaj put bez ega?

[ad_1]

Gdje sljedeće krenuti u lov na sreću i dobitke – svratiti u najbolji online casino ili se, pak, okrenuti sportskom klađenju? Ukoliko se odlučite za ovo drugo, a preferirate se kladiti na boks, jedna od vijesti koja će vas dočekati svakako je i ta da poznati hrvatski boksač “Savage” uzima kratku pauzu.

Što se točno dogodilo?

U periodu od sredine šestog mjeseca 2021. pa sve do samog kraja te iste godine, Alen Babić (10-0-0, 10 KO) odradio je nevjerojatna četiri meča. Riječ je o nevjerojatno aktivnom boksaču zbog čega su i očekivanja koja ga prate visoka, no u zadnjem se meču moglo vidjeti da popularni “Savage” ipak nije na razini na koju smo navikli.

Tko je David Spilmont?

Protivnik mu je bio David Spilmont, ne naročito poznati francuski boksač koji je vidno namučio i uzdrmao Babića. Spilmont je u boksu od rane tinejdžerske dobi, s tim da je svoj profesionalni debi odradio u travnju 2013. godine. Iako je prvih godinu i pol svoje profesionalne karijere uspjeh varirao (3 upisane pobjede i 4 poraza), u periodu od 2015. do 2019. osvaja sedam natjecanja zaredom, s tim da ih je pet završilo nokautom.

Kroz turbulentnu su karijeru ovog tridesetogodišnjaka pratili i usponi i padovi, a cijelo ga je vrijeme držao cilj da postane prvak Francuske u teškoj kategoriji.

Po završetku meča sa Spilmontom, Babić je ostvario desetu pobjedu na svom profesionalnom putu. Iako je najavio nokaut već u prve tri runde, trebalo je čekati do šeste kako bi došlo do konačnog prekida. Unatoč pobjedi, na poznatom se hrvatskom boksaču uvelike vidjelo da nije na uobičajenoj razini – djelovao je podosta iscrpljeno, umorno i drukčije nego inače.

“Savage ide na spavanje, Alen preuzima”

Komentirajući cjelokupnu situaciju, pričao je kako u 2022. godini ulazi u dosta ozbiljniju priču, zbog čega više ne želi prihvaćati i odrađivati borbe na “short notice”. Babić je nakon svega odlučio uzeti odmor, a njegovi pratitelji na Instagramu mogli su vidjeti video s treninga s popratnim tekstom u kojem komentira da se bori s vlastitim tijelom koje jednostavno ne želi treninge.

Tvrdi da ga je cijelo vrijeme zapravo pratio lažan osjećaj sigurnosti zbog čega smatra da je potrebno vratiti se osnovama boksa kako bi postao bolji.

Požalio se i na brojne bombastične naslove, previše medijske pažnje, ali i – vlastiti ego. Na svom je Facebook profilu, Babić, između ostalog izjavio i: “Nakon razgovora s čovjekom koji me najviše naučio, vjerovao u mene kada nitko nije i u mnogim stvarima zamjenik je mog oca kojeg nikad nije ni bilo, shvatio sam da me ego preuzeo. Zadnja tri meča ne prepoznajem sebe i imam konstantni pritisak u glavi da nešto moram.

Nekako, uskočio sam na brzi vlak i prestao uživati u svakodnevnom treningu, nešto što mi je nekad predstavljalo sve – živjeti i raditi ono što najviše volim, a to je trening. Najviše je patio moj boks kojeg znam puno puta više nego sto pokazujem zadnjih par mečeva. Treba biti velik i priznati pa eto, zajebo sam. Jedva čekam sutrašnji trening u 17h. Savage ide na spavanje, Alen preuzima. Nadam se mirnom snu napokon.”

Pozitivna je stvar da je poznati boksač ipak uspio prepoznati elemente koji su ga kočili te na vrijeme odreagirati i promijeniti stvari koje ne funkcioniraju. Još uvijek neporažen, planira napasti pojas u bridgerweight kategoriji – što bi, složit ćete se, doista bila kruna njegovog dosadašnjeg profesionalnog puta.

SCsport.ba