Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Velika tvornica iz Jajca pred gašenjem – Centralna.ba

Alen Kajdić, mladić iz Bosne i Hercegovine, s ocem je u SAD-u pokrenuo posao koji danas vrijedi milijune dolara.

Halid i Alen rođeni su u Velikoj Kladuši, ali već dugi niz godina žive u Americi i tamo su osnovali tvrtku za transport i logistiku pod nazivom FR8 Solutions.

Sjedište tvrtke je u Jacksonvilleu na Floridi.

Da se doista radi o obiteljskom poslu govori i činjenica da je Alenova majka Nafka dala otkaz u tvrtki u kojoj je radila dugi niz godina, upravo zbog želje da dođe u tvrtku. U obiteljski posao uključena je i Alenova sestra Amra.

Važno je naglasiti da je obitelj krenula od nule, a naporan rad, bez ikakvih veza, poznanstava i veza, doveo ih je do velikog uspjeha.

“FR8 Solutions je obiteljska transportno-logistička tvrtka, utemeljena na obiteljskim vrijednostima i načelima. Moj otac i ja osnovali smo tvrtku 2013. godine, no moja se obitelj bavila prijevozničkom industrijom i prije toga. Prije otvaranja tvrtke, moj otac je devet godina  radio kao vozač kamiona. Pomogao sam mu u održavanju njegove papirologije od izračunavanja njegovih IFTA poreza do pomoći u obnovi registracije kamiona i volio sam to raditi,” rekao je Allen.

Mladić je brzo shvatio da veliki prijevoznici uvijek traže načine kako prevariti i iskoristiti vrijedne kamiondžije poput njegovog oca Khalida.

“Tada sam shvatio da moram učiniti nešto da bude bolje. Naša nacija mnogo duguje vozačima kamiona, pa sam želio omogućiti im da zarade novac koji zaslužuju i tretirati ih s poštovanjem koje zaslužuju, a također zadovoljiti potrebe kupaca”, rekao je Allen.

Iz tog razloga je uz pomoć svog oca osnovao FR8 Solutions.

Naš glavni cilj je pošteno postupati prema vozačima i dobro ih plaćati uz vrhunsku uslugu, objasnio je mladi poduzetnik.

Odmah nakon srednje škole Alen je odlučio slijediti svoju viziju i ostvariti svoj san.

“FR8 Solutions započela je kao tvrtka za prijevoz, ali se zatim proširila na brokersku kuću, a potom i na radionicu za popravak kamiona i prikolica”, rekao je Allen.

Sada uspješno surađuju s brojnim poznatim tvrtkama kao što su Toyota, Nissan, Bosch…

“Možemo postati vaš prijevoznik jednim pozivom za sve vaše vremenski kritične potrebe za pošiljkama. Ako nemamo vozilo u blizini vaše lokacije za preuzimanje ili nemamo određenu vrstu vozila ili prikolice u našem voznom parku, imamo pristup mreži partnera koji će vam pomoći. Bez obzira na posao, FR8 vam može pomoći bilo da ga radimo sami ili vam pomaže jedan od naših partnera,” objasnio je Allen.

U svom voznom parku imaju 60 kamiona i 80 prikolica.

Halid je zadužen za vođenje njihove radionice za popravak u Jacksonvilleu, gdje se popravljaju i servisiraju kamioni i prikolice.

Nedavno su proširili posao i na Teksas, gdje su u Laredu izgradili skladište za uvoz robe iz Meksika.

Robu uvozimo iz Meksika i tamo je utovaramo na naše kamione, koji je dalje voze po Americi”, objasnio je Alen, piše “Akta”.

Obitelj Kajdić vrlo često dolazi u BiH, au Velikoj Kladuši otvorili su dispečerski centar koji posluje u sklopu njihove tvrtke. Trenutno tamo radi 13 radnika koji se brinu da svaki vozač sigurno stigne na određeno mjesto kao i robu koju vozi, piše AKTA.