Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung se oglasio povodom skandala s GOS-om – Evo šta su rekli

Nakon što je nekoliko Samsungovih uređaja izbačeno s Geekbencha zbog GOS skandala, iz vrha Samsunga su se, napokon, oglasili povodom ovog skandala.

Samsungova usluga optimizacije igara (GOS) trebala je isprva podesiti performanse sistema tokom igranja igara u želji da produži vijek trajanja baterije, ali je otkriveno da GOS zapravo prigušava performanse i korisnici nisu imali opciju da onemoguće GOS. Sve je to rezultovalo da su četiri Samsungove flagship serije izbačene sa Geekbencha. Radi se o svim modelima iz najnovije Samsung Galaxy S22 serije, svim modelima iz prošlogodišnje Samsung Galaxy S21 serije, svim modelima iz Samsung Galaxy S20 serije, predstavljene 2020. godine, te o svim modelima iz Samsung Galaxy S10 serije, predstavljene 2019. godine. Jučer je otkriveno da je sa Geekbencha uklonjena i Samsung Galaxy Tab S8 serija, odnosno modeli Samsung Galaxy Tab S8+ i Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Samsung se do danas nije oglašavao povodom ovog pitanja, ali danas je izvršni direktor ove južnokorejske kompanije Jong-Hee Han izdao službeno saopštenje povodom naprijed navedenog problema. Tako se Han ispričao korisnicima Samsung telefona, ali i uopćeno fanovima ove kompanije zbog greške.

CEO Samsunga je priznao da je Samsung napravio grešku, te su naveli da će kompanija u budućnosti „pokušati više slušati kupce kako bi spriječili da se takav problem ponovi“.

Iz južnokorejske kompanije već su počeli isporučivati nadogradnju za Samsung Galaxy S22 seriju, kojom se sprečavaju ograničenja GPU-a i CPU-a, koja proizilaze iz GOS-a. Očekivati je da slična nadogradnja uskoro bude dostupna i na starijim Samsungovim flagship telefonima, koji imaju isti problem, ali i na Samsung Galaxy Tab S8+ i Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Bajtbox