Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Google sklopio partnerstvo sa McLaren Racingom

Tehnološke kompanije i motosport timovi oduvijek su imali jake veze zbog futurističke prirode oba polja. Najnovije partnerstvo koje stiže direktno iz Mountain Viewa spaja dvije velike kompanije – Google i McLaren.

Google je jedna od najprofitabilnijih kompanija na svijetu, dok je McLaren Racing jedan od najvećih timova u Formuli 1, iako se ova ekipa ne nalazi u posljednjih nekoliko godina na vrhu kada je riječ o ovom sportu. No, McLaren je veliko ime i svakako da će od ovog parnerstva, obje kompanije imati koristi.

Dvije kompanije su sklopile ugovor u parnerstvu za 2022. godinu. Kao dio dogovora, Android logo će se nalaziti na poklopcu motora bolida, dok će Chrome logo biti na felgama. S druge strane, Google će osigurati svoje Android uređaje i internet preglednik Chrome za rad tokom svakog vikenda u Formuli 1.

Partnerstvo je Google zaključio s dvije ekipe McLarena – McLaren Formula 1 Team i McLaren MX Extreme E Team. Google logo bit će vidljiv i na kombinezonima Landa Norrisa i Daniela Ricciarda, F1 vozača, kao i Emme Gilmour i Tannera Fousta, vozača Extreme E automobila.

Izvršni direktor McLaren Racinga, Zak Brown, naveo da će njegov tim imati sada bolju podršku, zahvaljući partnerstvu s Googleom.

Googleov logo pojavit će se i na bolidu MCL36 F1 počevši od ovog vikenda, kada je na rasporedu prva utrka sezone – Velika nagrada Bahreina na stazi u pustinji u Shakiru. S druge strane, McLaren MX Extreme E automobil s brojem 58 imat će Googleove naljepnice počevši od Island X Prix 2022, koji je zakazan za prvu polovinu petog mjeseca ove godine.

Bajtbox