Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Google sprema savitljivi flagship

Nakon njihovog uspjeha u premium segmentu s pametnim telefonima serije Pixel 6, Google će se najvjerojatnije okušati i na tržištu sklopivih telefona. Prvi put smo čuli za to u siječnju, kada su glasine sugerirale da Google radi na sklopivom uređaju imena Pixel Notepad koji će konkurirati Samsungovom Galaxy Z Fold-u s atraktivnom cijenom u rasponu do 1400 dolara.

Sada, prema izvješću NoteBookChecka, tipster TheGalox_ izvijestio je da će Google započeti proizvodnju sklopivog pametnog telefona Pixel Notepad u trećem tromjesečju 2022. Uređaj će debitirati nakon lansiranja nadolazećeg Galaxy Z Fold4 koji će vjerojatno biti lansiran oko kolovoza, stvarajući jeftiniju alternativu u segmentu sklopivih uređaja za tržišta poput SAD-a gdje većina kineskih tvrtki ne lansira svoje proizvode.

Tipster također navodi da Google ostaje predan ciljanju cijene od 1399 dolara (oko 1260 eura), što je značajno jeftinije od Galaxy Z Fold 3 koji se prodaje po cijeni od 1799 dolara (oko 1625 eura).

Za sada se kaže da je Google Notepad pokretan Tensor (GS101) čipsetom, zajedno s do 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu. Također se očekuje promjena postavke kamere u odnosu na Pixel 6 seriju.

Također je otkriveno da uređaj dolazi u sličnom obliku kao i Oppo Find N, što znači da će najvjerojatnije imati kvadratni dizajn kada se rasklopi. Očekuje se da je sustav kamere sklopivog na nižem nivou u odnosu na njihovu trenutnu postavku kamere iz serije Pixel 6 i vjerojatno će nuditi isti senzor Sony IMX363 od 12,2 megapiksela koji se koristi na Pixelu 5. Uređaj će također imati 12MP ultraširoki senzor na stražnjoj strani i može dobiti dva senzora prednje kamere od 8 megapiksela na unutarnjem i vanjskom ekranu.

Zasad nema riječi o vremenskoj liniji lansiranja, ali možemo očekivati da će uređaj debitirati u listopadu kada Google obično predstavlja svoje nove Pixel pametne telefone.

Bajtbox