Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Smrtno bolesnom Erikssonu ostvaruje se želja da vodi Liverpool

[ad_1]

Legendarni švedski trener Sven-Goran Eriksson rastužio je fudbalsku javnost nedavnom informacijom da boluje od teškog raka gušterače i da mu je ostala još samo jedna godina života i to u najboljem slučaju.

S obzirom da je poznat kao veliki navijač Liverpoola, kojeg nikada nije imao priliku trenirati, ovaj klub će mu ispuniti životnu želju i ukazati priliku da na jednoj utakmici vodi Redse.

Eriksson će voditi Liverpool u humanitarnoj utakmici na Anfieldu 23. marta kao trener legendi Liverpoola. S druge strane će biti legende Ajaxa, a njegovom će se stručnom timu pridružiti klupske ikone poput Iana Rusha, Johna Barnesa i Johna Aldridgea.

Eriksson je u svojoj bogatoj karijeri vodio brojne ekipe, a najveći uspjeh imao je u Laziju, gdje je osvojio sedam trofeja.

Neke od ekipa koje je vodio bile su reprezentacije Engleske, Meksika, Obale Slonovače, a od klubova su tu Benfica, Sampdoria, Roma, Fiorentina, Leicester City, Manchester City i mnogi drugi.

Za zaključak njegove bogate karijere i ispunjenje životne želje nije se mogao naći bolji plan u ovim teškim okolnostima, a Jurgen Klopp je izjavio kako će sa zadovoljstvom dočekati švedskog trenera i prepustiti mu svoj posao na jedan dan.

 

 

(24sata.info)