Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je nova lista najprodavanijih telefona 2021.

Iako smo prije svega par dana objavili listu najprodavanijih telefona iz 2021. godine, tj analizu koja su je objavila analitičarska kuća Counterpoint Research, sad se pojavljuju rezultati iz analitičarske kuće Omdia i daju značajno drukčije rezultate. Prema njima na vrhu liste se nalazi Samsung Galaxy A12.

Uređaj je debitirao krajem 2020. Godine i zauzeo prvo mjesto na popisu telefona s najviše isporuka s brojkom od preko 50 milijuna jedinica.

Samsung je navodno isporučio 51,8 milijuna jedinica ovog uređaja i tako zauzeo prvo mjesto. Drugi najprodavaniji uređaj je iPhone 12. Zanimljivo je da je prodajna cijena iPhonea 12 pet puta veća od Galaxy A12. Prosječna prodajna cijena Galaxy A12 je 160 USD u odnosu na 851 USD za iPhone 12.

Govoreći o iPhoneu 12, 2021. je prodano 41,7 milijuna primjeraka ovog telefona. Sljedeći je njegov nasljednik, iPhone 13 s 34,9 milijuna prodanih primjeraka. iPhone 11 je četvrti s 33,6 milijuna prodanih primjeraka.

Nakon tri vodeća modela, telefon koji je osvojio peto mjesto bio je početni, Redmi 9A . To je najjeftiniji telefon koji se najviše isporučuje na ovom popisu s prosječnom prodajnom cijenom od 78 USD. Nakon toga dolaze iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro i iPhone 13 Pro. Na kraju, 10. telefon na Omdijinoj listi je Samsung Galaxy A02.

Naime, najskuplji telefon isporučen prema popisu je iPhone 13 Pro Max, a kao što je ranije rečeno, Redmi 9A je najjeftiniji.

Samsungovo prvo mjesto na ovoj listi pokazuje da su jeftini telefoni A serije prilično popularni. Od 2019. tvrtka se fokusirala na A-seriju umjesto J-serije i čini se da je tržišni udio A-serije od tada stalno rastao. Uz to, očekujemo da ćemo vidjeti više telefona A-serije u takvim izvješćima jer Samsung nastavlja ulagati u segment srednjeg i proračunskog ranga na globalnoj razini.

Bajtbox