Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novi iPad Air 5 na udaru kritika zbog loše kvalitete izrade

Nedavno je Apple predstavio svoju najnoviju verziju iPad Aira. To je peta iteracija modela i lansirana je s osvježenim specifikacijama u odnosu na prethodne verzije. Međutim, čini se da je vanjska kvaliteta izrade bila pogođena dok su unutarnje komponente doživjele nadogradnju.

Tako se korisnici novog iPad Air 5 žale na osjetno tanje aluminijsko kućište koje izaziva škripanje i osjećaj šupljine u ruci. Nadalje, korisnici su također dodali da lagani pritisak na kraju iskrivljuje i zaslon. Te su pritužbe podijeljene na niti na Redditu, a mnogi Appleovi kupci također su dodali popis velikih pritužbi, a sve su povezane s kvalitetom izrade.

Jedna od pritužbi glasi: “Danas sam naručio i dobio dva plava iPad Air 2022 i pomalo sam šokiran. Aluminijska stražnja ploča je puno tanja nego na iPadu 4 koji također imam. Gotovo možete osjetiti bateriju kroz ploču kada držite uređaj. Oba iPada imaju isti osjećaj i škripaju kada ih držite. To se nije dogodilo na iPad Air 4.” Slično, brojni drugi korisnici su se složili i čak podijelili svoja slična iskustva na ovoj temi.

Za sada, osim korisnika na Redditu, nije bilo pritužbi na kvalitetu izrade. Čak ni recenzenti još nisu posebno spomenuli ovu točku. Ali čini se da je ovo pravi problem s obzirom na veliki broj ljudi koji komentiraju temu. Div iz Cupertina još nije službeno objavio izjavu u vezi s tim, no službeno priopćenje se očekuje uskoro.

iPhone 6 je imalo sličan problem, kad se okvir krivio samo uz lagano savijanje. Apple je taj problem riješio s iPhone 6s modelom tako što je blago promijenio konstrukciju i navodno koristio kvalitetniji materijal.

Bajtbox