Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Rajska tortu, desert za kojeg kažu da je drugačiji i ukusniji od drugih

Priprema kora

– pomiješati 25 dag maslaca, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer i prstohvat soli

– dodati 25 dag oštrog brašna i pola vrećice praška za pecivo

– podijeliti na četiri jednaka dijela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u kruh promjera 24 cm

– izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijeliti u 4 dijela i svaki dio namazati preko tijesta na papirima za pečenje

– pomiješati 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po bjelanjku

– stavljati jednu po jednu koru na naopako okrenuti protvan u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovimaPriprema kreme

– čvrsto umutiti 800 ml slatkog vrhnja

– želite li čvrstoću, možete dodati i 2 kremfiksa

– pomiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera u prahu, može i na pari

– smjesu prohladiti i oprezno umutiti u šlag

– oprati 0,5 kg voća po želji

– složiti redom: kora – krema – voće te završiti s najljepšom korom

– ohladiti preko noći,pise Diva Iva Šutić s Instagram-profila @iwaiva