Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Predstavljen je telefon s najbržim punjenjem na svijetu – ovo je Realme GT NEO 3

Realme GT NEO 3 upravo je najavljen u Kini. Tvrtka je održala konferenciju o lansiranju na svom domaćem tržištu i predstavila novi pametni telefon koji je nekoliko puta zadirkivala u posljednjih nekoliko dana.

Dizajn i prikaz

Govoreći o dizajnu pametnog telefona, jasno je da je kineski brend stavio naglasak na to da uređaj i radi i izgleda brzo. Sadrži “trkaću” estetiku u jednoj boji, sa stražnjom stranom koja sadrži ikoničnu dvostruku trkaću traku uz robnu marku i moto tvrtke. Tvrtka ovaj uređaj prodaje kao “modni pametni telefon za igranje”, sa 8,2 mm debljine i 188 grama težine.

S prednje strane ima OLED zaslon od 6,7 inča koji ima FHD+ rezoluciju koja također podržava stopu osvježavanja od 120 Hz, stopu uzorkovanja dodira od 360 Hz, pa čak i stopu uzorkovanja pametnog dodira od 1000 Hz. Također nudi 100 posto DCI P3 raspon boja, podršku za HDR10+ i maksimalnu svjetlinu od 1000 nita. Pametni telefon ima visok omjer zaslona i tijela do 94,2 posto, a zaslon je okružen jako tankim okvirima.

Specifikacije i značajke

Ispod haube, Realme GT NEO 3 sadrži MediaTekov novonajavljeni Dimensity 8100 SoC. Ovaj se čip temelji na 5nm TSMC procesu i sposoban je ponuditi 90 fps na određenim intenzivnim mobilnim igrama. Dostupan je u više konfiguracija za pohranu, ali ima najviše 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Iako, jedna od njegovih značajki isticanja nesumnjivo je brzina punjenja. Prema službenim tvrdnjama, uređaj podržava tehnologiju brzog punjenja UltraDart od 150 W te je telefon s najbržim punjenjem na svijetu koji je trenutno komercijalno dostupan.

Realme GT NEO 3 pokreće baterija od 4.500 mAh koja se zahvaljujući ovoj tehnologiji može napuniti do 50 posto u samo 5 minuta. Nažalost, uređaj ne podržava bežično punjenje. Za fotografiranje, pametni telefon ima postavku trostruke kamere na stražnjoj strani, sa senzorom Sony IMX 766 od 50 megapiksela (s OIS-om, 4K, noćnim načinom rada i više) uparen s ultra širokokutnim objektivom od 8 megapiksela i još jednim makro senzorom od 2 megapiksela. S prednje strane nalazi se selfie senzor od 16 megapiksela.

Uređaj također ima čitač otiska prsta na zaslonu, ima linearni motor osi X, GT Mode 3.0 i VC hlađenje tekućinom. Uređaj radi na Realme korisničkom sučelju baziranom na Androidu 12.

Cijene, dostupnost i boje

Realme GT NEO 3 dostupan je u dva izdanja, odnosno verzijama od 150W i 80W. Verzija od 8 GB RAM-a za izdanje od 150 W košta 2.699 Yuana (otprilike 385 eura), dok model s 12 GB RAM-a košta 2.899 Yuana (otprilike 415 eura).

Govoreći o izdanju od 80 W, dolazi u modelu od 6 GB RAM-a koji košta 1.999 Yuana (otprilike 285 eura) i modelu od 8 GB koji košta 2.299 Yuana (otprilike 325 eura).

Telefon je dostupan u tri boje, odnosno Le Mans trkaćoj plavoj boji koja dolazi s bijelim prugama. Ostali uključuju opciju Silverstone bijele boje koja ima crne pruge i Cyclonus crnu, koja ima mat završni sloj i nema pruga.

Bajtbox