Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Članovi Predsjedništva BiH sastali se s članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen.

Razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su američkim senatorima za interesovanje, kao i pomoć koju SAD u kontinuitetu pruža institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku te da to predstavlja pozitivan pomak.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu te izrazili opredijeljenost ka provođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vijest Članovi Predsjedništva BiH sastali se s članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus