Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković se sastao s ambasadorom Murphyjem: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

– Ambasador Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti – navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio ambasadoru istakavši ‘da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Washingtonom’.

– Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne suradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti – kazao je.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.

Vijest Konaković se sastao s ambasadorom Murphyjem: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus