Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Marić pozvao bh. privrednike iz Skandinavije da ulažu u Mostar

U posjeti bosasnkohercegovačkoj zajednici u zemljama Skandinavije povodom obilježavanja 30 godina od neovisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić održao je niz susreta s privrednicima porijeklom iz naše zemlje.

Marić se obratio na manifestacijama povodom obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u Odenseu, Kopenhagenu i Malmeu.

Dijeleći informacije o stanju u zemlji i Mostaru govorio je o radu Vijeća.

Naveo je da u svjetlu Dana neovisnosti BiH i Mostar trebaju biti okrenuti jačanju svojih ekonomskih potencijala zajedno sa svojom zajednicom izvan zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Gradskog vijeća Grada Mostara.

Pozvao je privrednike iz svih zemalja Skandinavije, porijeklom iz BiH, na ulaganje u Mostar i istaknuo kako novi saziv Gradskog vijeća i Grad Mostar stvaraju povoljno okruženje za ulaganje bez prepreka u više privrednih potencijala, turizam, energija, IT sektor, proizvodnja i prerada hrane, izgradnja poslovnih i stambenih objekata samo su neki od potencijala koje posjeduje i nudi Mostar.

Spomenuo je i važnost saradnje na zajedničkom lobiranju za uspostavljanje avionskih linija između gradova Skandinavije i Mostara.

Raport.ba