Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

MUP RS poziva građane da prijave saznanja o mogućim sigurnosnim prijetnjama

Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) poziva građane da prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati sigurnosne prijetnje, kako bi se pravovremeno reagovalo.

“Ove informacije mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 122 ili u policijskoj stanici”, navodi se u saopćenju iz MUP-a RS nakon što je ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan održao vanredni kolegij povodom realizacije zaključaka sa jučerašnje Prve vanredne sjednice Vlade, a koji su u nadležnosti Ministarstva.

Kolegiju su prisustvovali direktor policije RS Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu.

“Na kolegiju je analizirana problematika koja je u vezi sa tragičnim događajima u Srbiji, a odnosi se na RS, kao i same aktivnosti MUP-a na tom polju”, navodi se u saopštenju.

Na kolegiju je donesen zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan i biti zadužena za realizaciju, a tiče se aktivnosti policijskih službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

“Samo zajedničkim koordinisanim djelovanjem sa nadležnim institucijama, ali i roditeljima i učenicima može se uspješno preventivno djelovati”, navode iz MUP-a RS.

Raport.ba