Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oglasili se iz klinike dr. Senada Sarića pod čijim brojem dosjea je vođena Sebija Izetbegović

Iz klinike dr. Senada Sarića javili su se Raportu.

Naime, Raport je u subotu objavio dijelove nalaza Kantonalne inspekcije o diplomi Sebije Izetbegović, u kojem se spominje Sarić.

Kako smo tad objavili, Sebije Izetbegović se, utvrdili su inspektori, vodi pod brojem dosjea koji je ustvari onaj dr. Senada Sarića.

Mi smo njega pokušali kontaktirati, međutim nije se javljao. Sad su nam reakciju poslali iz njegove klinike Arbor Vitae – dr. Sarić.

“Radi interesa javnosti, potaknuti pisanjem Vašeg portala, a koje su potom prenijeli brojni mediji, ovim želimo da se u potpunosti ogradimo od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica.

Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrebljen broj upisnice prim.mr.sci.dr.med. Senada Sarića. Ovim putem želimo da podcrtamo da prim.mr.sci.dr.med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lahko provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru u bilo kojem momentu”, naveli su u reakciji.

A evo šta su inspektori utvrdili:

Ovako to inspektori navode u nalazu:

“Neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, od strane inspektora, uvtvrženo je da u Matičnoj knjizi I od rednog broja 723 koji počinje sa datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji zavrđava školske 1996/97. godine, nije upisana Izetbegović Sebija. Pod rednim brojem 836 (broj dosijea koji je naznačen grafitnom olovkom na Listu o prijavi za Sebiju Izetbegović) upisan je Sarić Senad sa datumom upisa 04.02.1992. godine, dok u Matičnoj knjizi II tađer nije upisana Izetbegović Sebija. Neposrednim opažanjem inspektori utvrđuju da su Matične knjige vođene neuredno i nepotpuno”.

Raport.ba