Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Paviljon Bosne i Hercegovine u Dubaiju posjetilo više od 110.000 osoba

Paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju, od otvaranja sredinom decembra pa do danas, posjetilo je više od 110.000 osoba, koje su se na ovaj način upoznale sa ljepotama, znamenitostima i privrednim potencijalima naše zemlje.

Samo u toku februara posjetilo ga je više od 43.000 osoba, odnosno u prosjeku 1.566 osoba dnevno.

Na našem paviljonu predstavljeni su svi naši spektakularni krajolici i prirodne ljepote, jedinstvene rukotvorine i originalni predmeti iz Zemaljskog muzeja BiH.

Također, paviljon služi i kao poslovni centar u kojem se predstavljaju brojne bosanskohercegovačke kompanije iz različitih grana privrede, a koji u Dubai dolaze s ciljem da što bolje predstave svoju industriju, da uspostave kontakte i eventualno započnu poslovnu saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Do sada se na Expou predstavilo 56 privrednih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, a do kraja izložbe planirano je da svoje potencijale predstavi ukupno njih 78. Također, priliku za predstavljanje imaju i turističke zajednice, kao i studentski projekti.

Privrednici iz BiH su jedinstveni u stavu da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje najveća vrijednost pružene prilike da sudjeluju na Expo 2020.

O značaju predstavljanja na Expou, kao i o potencijalima Bosne i Hercegovine je u današnjem intervjuu za Dubai TV govorio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Između ostalog, on je naveo da se BiH na Expou predstavlja kao zemlja značajnih investicijskih potencijala, koja posjeduje dugo industrijsko naslijeđe, a prepoznatljiva je i po svojim talentovanim ljudima koji su obučeni, visokoobrazovani i specijalizirani u različitim poljima poslovanja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Raport.ba