Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

SDP Mostar: Tužilaštvo nije podiglo optužnicu za dokazanu krađu izbora. CIK pere savjest

Gradski odbor SDP-a Mostar izražava žaljenje što Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona ni nakon više naših poziva, ali i jasnih dokaza nije podiglo optužnicu za dokazanu krađu izbora u Mostaru 2020. godine, saopćio je SDP.

“S druge strane današnju izrečenu kaznu od 500 KM i 300 KM za članove odbora koji su manipulirali izbornom voljom naših sugrađana na 13 biračkih mjesta tumačimo tek kao pranje savjesti članova CIK-a koji su odgovorni što nije otvoreno svih 150 kutija u Mostaru.

Svima koji poznaju političke prilike u Mostaru je jasno kako će kazna biti plaćena od onih koji su ujedno i nalogodavci ove krađe, dok su  mnogi egzekutori zadovoljstvo pronašli zapošljavanjem u javna gradska poduzeća. 

Najveću štetu trpe građani Mostara, jer da su prebrojane sve kutije, oni koji upravljaju našim sudbinama u Vijeću posljednje dvije godine, tamo nikad ne bi ni sjedili.

Satisfakcija tražimo u činjenici da među pobrojanim nema ni jednog član SDP-a i u tome što su javno objavljena imena kao opomena onima koji pokušaju 2024. zaustaviti neminovni poraz nacionalnih stranaka u Mostaru”, saopćio je SDP Mostar, prenosi FENA.

Raport.ba