Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Šta Nenad Stevandić radi u Moskvi?

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem je čelu predsjednik NSRS Nenad Stevandić, razgovarala je danas u Moskvi sa predsjednikom Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom o odnosima RS, Bosne i Hercegovine i Rusije, saopšteno je iz NSRS.

Nakon sastanka delegacija NSRS prisustvovala je plenarnoj sjednici Državne dume Ruske Federacije. Pred početak sjednice Volodin je pozdravio delegaciju Republike Srpske koja je pozdravljena aplauzom.

Stevandić je izjavio da je na sastanku sa Volodinom razgovarano o dosadašnjoj saradnji i projektima.

Konstatovano je kako ne postoje sporna pitanja između Republike Srpske, BiH i Ruske Federacije.

“RS već dugi niz godina ima odlične odnose sa Rusijom. Mi smo predstavili svoje stavove koji se odnose na uspostavljanje mira i prekid svih neprijateljstava.

Nadamo se da će do toga doći u narednom periodu”, izjavio je Stevandić, prenosi RTRS.

On je istakao da RS ostaje neutralna. Dodao je da osuđuje svaki pokušaj prikazivanja RS kao ruske platforme u Evropi, budući da ni Ruska Federacija nikad nije tražila tako nešto.

Stevandić je dodao da je RS zbog svog stava dobila nezvanične čestitke. Izrazio je nadu da će one jednom biti i zvanične.

Nakon sastanka u Državnoj dumi, Stevandić je položio vijenac na Grob neznanog junaka, odajući počast svim borcima protiv fašizma.

Pored Stevandića, delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske čine narodni poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić i generalni sekretar Narodne skupštine Boran Bosančić.

Delegacija posjetu Moskvi nastavlja posjetom moskovskom Državnom institutu za međunarodne odnose.

Predviđen je i sastanak sa prvim zamjenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije Vladimirom Genadijevičem Titovim.

Raport.ba