Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Za rekonstrukciju bazena na Bentbaši odobreno 1,5 miliona KM u Budžetu FBiH

Vlada Federacije BiH podržala je projekat sarajevske općine Stari Grad – rekonstrukciju bazena na Bentbaši za što je odobreno 1,5 miliona KM u Budžetu, saopćeno je iz te općine.

Ovaj projekt je dobio jednoglasnu podršku kao izuzetno značajan ne samo za razvoj lokalne zajednice, nego i cijelog Kantona Sarajevo, pa i šire.

– Ovo je još jedan korak naprijed ka ispunjenju našeg cilja da ove godine počnemo izgradnju bazena ‘Bentbaša’. Sada je izvjesno da nismo sami u ovome i da imamo i podršku Vlade FBiH. Očekujem sada da se uključe i drugi nivoi vlasti, prvenstveno Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i ostali i da ubrzamo korake na realizaciji – kazao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Poručio je kako je idejni projekat novih bazena završen te da će sljedećeg mjeseca biti predstavljen Općinskom vijeću, a na sjednicu će biti pozvani i predstavnici Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo.

Načelnik Hadžibajrić najavio je rješavanje pitanja bazena Bentbaša, te pokrenuo aktivnosti na tome u oktobru 2022. godine.

Bazeni Bentbaša nisu u funkciji od 2009. godine i trenutno predstavljaju zapušteni i devastirani prostor za koji se ranije nije uspijevalo naći zajedničko rješenje kojim bi se vratili u funkciju.

Idejno rješenje novih bazena Bentbaša uključuje otvorene i zatvorene bazene, uređene zelene površine, prostor za ležaljke i odmor i druge sadržaje, navodi se u saopćenju.

Vijest Za rekonstrukciju bazena na Bentbaši odobreno 1,5 miliona KM u Budžetu FBiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus