Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Željko Komšić iz Banje Luke poručio Dodiku: Predlažem mu da se malo napuši gandže

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvuje svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH u Banjoj Luci.

“Ne mogu shvatiti logiku ljudi koji odbijaju da slave Dan državnosti BiH. Izuzev ako nije logika da se odbaci sve što ima obilježje BiH. A živiš u BiH.

Nema logike da Banja Luka i Republika Srpska ne obilježavaju 25. novembar”, kazao je Komšić.

Odgovorio je Komšić i na objavu Milorada Dodika na Twitteru da je Komšić “za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku.”.

“Da sam nepristojan čovje, ja bih rekao da gospodin Dodik, da mu predlažem, da se malo napuši gandže. Ona smiruje živce. Očito previše je napet”, zaključio je Komšić.

Predsjednik RS Milorad Dodik na Twitteru je objavio sljedeće:

Занимљиво је да је Жељко Комшић за прву неслужбену посјету у иностранству изабрао Бањалуку.То је најобичнији провокатор и фолирант, који нема шта да тражи у Бањалуци. Боље да је отишао у Ливно, умјесто што нас провоцира и вријеђа.

— Милорад Додик (@MiloradDodik) November 25, 2022

“Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku. To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjoj Luci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa.

Muslimani su ga podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu. Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne.

BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjoj Luci obilježavajući nepostojeći praznik. Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi.

Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate.

To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima. Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje.

U takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH”, napisao je Dodik na Twitteru.

Raport.ba