Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BBI banka plasirala 10 miliona KM kredita iz beskamatne kreditne linije Ministarstva privrede KS


S tim u vezi, danas je u prostorijama BBI banke upriličeno svečano potpisivanje novih ugovora sa kompanijama iz oblasti metalske, drvne i mesne industrije, te elektroinžinjeringa.

Ministar privrede KS Adnan Delić rekao je da su, kao svojevrstan vid promocije te linije beskamatnog kreditnog finansiranja u BBI banci odlučili da na 10 miliona odobrenih sredstava naprave presjek kako bi potakli i druge privrednike da koriste sredstva iz ove kreditne linije.

“Beskamatna kreditna linija je program na koji smo u Ministarstvu privrede posebno ponosni i vjerujemo da kroz ovaj način finansiranja direktno utječemo na jačanje industrijskih kapaciteta u Kantonu Sarajevo”, kazao je Delić.

BBI banka ove godine, shodno javnom pozivu, raspolaže s 49,5 miliona KM koje plasira potpuno oslobođeno od kamate, i to kompanijama iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća.

Prema ugovoru koji Ministarstvo ima s BBI bankom, realizacija ovog programa planirana je do kraja januara 2023. Ukoliko do naznačenog perioda ne budu plasirana sva sredstva, Ministarstvo će produžiti rok do potpune implementacije predviđenih sredstava, kako u BBI banci, tako i UniCredit i Asa banci, koje su također u ovom programu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Business Magazine