Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BH TELECOM NASTAVLJA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE KROZ ULAGANJA U OBRAZOVANJE

BH Telecom je jedna od najvažnijih kompanija za bh. ekonomiju i najveći telekomunikaciji operater na području cijele BiH.

Dugogodišnja praksa ulaganja u društveno korisne projekte posredstvom donacija predstavlja poseban ponos kompanije BH Telecom, a što je prepoznala i šira zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je BH Telecom brzo i efikasno reagovao, poduzevši niz društveno odgovornih akcija kako bi svim svojim korisnicima i svim građanima BiH pomogao tokom pandemije koronavirusa, uz primarni cilj zaštite zdravlja i pomoći najugroženjiim grupama stanovništva.

Kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih jedan je od najvažnijih stubova društvene odgovornosti kompanije BH Telecom. Uporedo s aktivnostima stipendiranja i omogućavanja obavljanja praktičnog rada u kompaniji za studente visokoškolskih ustanova u BiH, BH Telecom posebnu pažnju daje i obrazovanju mladih u osnovnim, srednjim i specijalnim školama osiguravajući neophodnu računarsku opremu za školske informatičke kabinete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskorak BH Telecoma, u želji da svoju snagu i potencijal usmjeri prema najboljoj domaćoj kreativnoj industriji, daje sjajnu priliku za demonstriranje znanja naših glumaca i svih profesija koje se bave filmskom industrijom.

BH Telecom strateški ulaže u inovacije posvećene IT sektoru pa je tako s ponosom predstavio i  prvi smart poligon u Bosni i Hercegovini, koji se realizuje u okviru BH Smart Lab platforme ove kompanije. To je zapravo skup lot usluga koje korisnicima na jednom mjestu nude pametna rješenja poput pametnog parkinga, punionice, pametne rasvjete i pametnog odvoza smeća.

Zahvaljujući razvoju, inovacijama i viziji, BH Telecom je zabilježio uspješne poslovne rezultate u 2021. godini, a dobit je viša za 48,5 posto u odnosu na planirano. Tim putem kompanija nastavlja i u tekućoj godini, uz mnogo više planova.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat