Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BINGO SE NE BOJI LIDLA: NEĆE SE PROSLAVITI KAO U SRBIJI

Veliki trgovački njemački lanac Lidl uskoro ostvara prodavnice u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji za medije, direktorica Binga Ljiljana Kunosić odgovorila je na pitanje da li u Bingu strahuju, s obzirom na to da Lidl svoje proizvode nudi po veoma povoljnim cijenama.

  • Nama je drago da Lidl otvori svoje prodavnice u BiH. To će biti dobro i za Bingo jer ćemo imati zdravu konkurenciju, a kada imate konkurenciju, onda se više trudite i radite da unaprijedite svoje poslovanje – kazala je direktorica Kunosić.

Ona smatra da će manje trgovine, koje čine 50 posto sektora maloprodaje u BiH, osjetiti značajnije udare.

  • Naravno da ćemo i mi u nekoj mjeri osjetiti te udare, ali mi u suštini radimo na niske marže. Stoga mislim da se Lidl u tom smislu neće proslaviti kao u Srbiji. Trudit ćemo se da se izborimo – kazala je Kunosić.

Podsjetila je da su ranije su dolazili strani lanci koji nisu uspjeli opstati.

Bingo je najveća bh. poslovna grupacija i najveći poslodavac koja upošljava 9.000 ljudi. U posljednjih 30 godina Bingo je na domaćem tržištu investirao 850 miliona KM, što ga čini najvećim domaćim investitorom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat