Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BIZNIS MAGAZIN: NAKON VIŠEGODIŠNJIH PRIPREMA IZRAĐEN PROJEKT REVITALIZACIJE JUŽNE STRANE BOTANIČKOG VRTA ZEMALJSKOG MUZEJA BIH

Bosna Bank International i Unija participacijskih banka Turske potpisale su u Sarajevu Memorandum o razumijevanju koji ima za cilj razvoj participativnog (islamskog) bankarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memorandum je potpisan u prostorijama BBI banke u BiH u okviru 11. Sarajevo Business Foruma (SBF), održanog 11. i 12. maja.

Ovim sporazumom je dogovorena saradnja u oblasti promocije participacijskog (islamskog) bankarstva dvije institucije na svjetskim finansijskim tržištima, te organizacija događaja i različitih aktivnosti u obje zemlje. Predsjednik Uprave BBI banke Alek Bakalović istakao je da je BBI d. d. Sarajevo jedina banka u BiH koja posluje u skladu s islamskim principima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zemljištu nekadašnje Livnice u Tuzli ove godine počinje izgradnja projekta luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa “Crystalico”. 

Riječ je o jednoj od najvećih poslijeratnih investicija u BiH čija vrijednost se mjeri u stotinama miliona KM. Investitori su kazali da kada krenu s izgradnjom prve zgrade, odmah će krenuti i s prodajom stanova. Projekt su predstavili i na nedavno održanom 11. Sarajevo Business Forumu 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon višegodišnjih priprema, uz finansijsku podršku Fonda za očuvanje okoliša FBiH, izrađen je projekt revitalizacije južne strane botaničkog vrta Zemaljskog muzeja BiH, između zgrade Odjeljenja prirodnih nauka i Vilsonovog šetališta.

Projektom je predviđeno kompletno pejzažno uređenje prostora, po uzoru na postojeći unutrašnji vrt, postavljanje adekvatne ograde, te sasvim novog ulaza u Muzej, s njegove južne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna pažnja posvećena je projektiranju zimske botaničke bašte. Ovaj projekt ujedno će i obogatiti turističku ponudu glavnog grada BiH.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat