Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Dug američkih kreditnih kartica premašuje jedan trilion dolara

[ad_1]

Istraživači su rekli da su salda na kreditnim karticama porasla za 45 milijardi dolara na 1.03 triliona dolara u drugom tromjesečju 2023., objavila je regionalna Fed banka u svom posljednjem tromjesečnom izvještaju o dugovima i kreditima domaćinstava, odražavajući snažnu potrošnju potrošača i više cijene uslijed inflacije.

Dug domaćinstava porastao je za 0.1 odsto na 17.06 biliona dolara, budući da su hipotekarni saldi – najveći dio i obično najveći pokretač ukupnog duga domaćinstava – uglavnom ostali nepromijenjeni.

U međuvremenu, podaci su pokazali da su neplaćanja kreditnih kartica na najvišem nivou u 11 godina, mjereno pomoću prosjeka za četiri kvartala.

Ali, trend iz tromjesečja u tromjesečje činio se manje alarmantnim, pri čemu su istraživači Feda iz Njujorka primijetili izjednačavanje blizu nivoa prije pandemije u posljednja dva kvartala.

“Uprkos brojnim poteškoćama s kojima su se američki potrošači suočili tokom prošle godine – više kamatne stope, postpandemijski inflacijski pritisci i nedavni propasti banaka – malo je dokaza o raširenim finansijskim poteškoćama za potrošače”, napisali su istraživači njujorškog Feda na blogu uz objavu podataka”, prenosi “TRTworld”.

Business Magazine