Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

KAPITALNI PROJEKT: KOMPANIJA IZ EU ULAŽE 200 MILIONA MARAKA U BIH

Kompanija Еko-Investment iz Češke namjerava da proširi proizvodno/logističke kapacitete preduzeća SHP Celeks a.d. u tri faze, u narednih tri do pet godina.

Ova informacija se navodi u Memoranduma o razumijevanju između Vlade RS i češke firme, za čije zaključivanje je Vlada danas dala saglasnost.

-Memorandumom se utvrđuje namjera investiranja ovog privrednog subjekta u proširenje proizvodno/logističkih kapaciteta preduzeća SHP Celeks a.d. u tri faze u narednih tri do pet godina, a odnosi se na izgradnju nove hale, konfekcijske linije i skladište gotovih proizvoda, nabavku nove papir mašine sa pripadajućom infrastrukturom, te investicije u energetsku infrastrukturu”, saopćeno je iz Vlade RS.

Nakon završetka kompletnog investicionog ciklusa, investicija će iznositi oko 100 miliona eura.

-Prepoznajući značaj najavljene investicije, Vlada RS izrazila je spremnost da, u skladu sa pozitivnim entitetskim propisima, a putem nadležnih institucija, investitoru pruži pomoć i podršku u realizaciji iste”, napominju iz Vlade.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat