Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

MINISTAR ŠIBONJIĆ: VRIJEDNE RUKE NAŠIH GRADITELJA I JASNA VIZIJA PREPOZNAJU SE NA SVAKOM PEDLJU ZDK

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić primio je u svom kabinetu predstavnike firme ‘Neimari Šerići’ d.o.o. Zenica.

Tom prilikom ministar Šibonjić razgovarao  je sa direktorom kompanije Dervišom Kovačevićem. Posjeta je upriličena u okviru redovnih aktivnosti ministara sa namjerom da se bliže upozna sa stanjem u kojem posluju kao i mogućnostima kompanija u ZDK. 

  • Vrijedne ruke naših graditelja i jasna vizija prepoznaju se na svakom pedlju našeg Kantona. Svi oni koji kreiraju novu vrijednost i koji su stub naše privrede zavrijeđuj posebnu pažnju i odnos, pogotovo oni koji spadaju u brzorastuće firme. Za samo nekoliko godina ova kompanija je uspjela kreirati radna mjesta za više od 100 ljudi. Zeničko – dobojski kanton obiluje ovakvim primjerima, zato smo mi pokretač razvoja cijele Bosne i Hercegovine – kazao je tom prilikom ministar Šibonjić.

Kompanija “Neimari Šerići” d.o.o. Zenica osnovana je u decembru 2016. Godine. U početku je to bilo malo preduzeće, koje se vremenom brzo razvilo u društvo sa ograničenom odgovornošću i koje trenutno zapošljava radnike na preko 100 radnih mjesta.

  • U Gradu Zenica poznati smo kao brzorastuća kompanija koja je svojim razvojem i kvalitetom izvedenih radova, stvorila pouzdane partnere za saradnju. Djelatnosti naše kompanije uključuju sljedeće građevinsko-zanatske radove: limarske radove, bravarske radove, keramičarske radove, stolarske radove, elektroinastalacije, krovopokrivačke radove, molersko-farbarske radove, mašinske instalacije, vodovodne i kanalizacione instalacije projektovanje, nadzor i inţinjering, te djelatnost upravljanja zajedničkim prostorijama stambenih objekata kolektivnog stanovanja. Naša misija i glavni cilj je uvijek zadovoljiti potrebe stranaka koje su zainteresovane za usluge koje nudimo, a koje zapravo uključuju sve radove, od temelja do krova, poznate kao gradnja po sistemu “ključ u ruke”. Motivaciju naših zaposlenika smatramo osnovnim uslovom koji treba ispuniti, tako da se mogu postići potpuni uspjesi kompanije, jer su oni ti koji čine da naša kompanija raste. Naši zaposlenici su inžinjeri i drugo kvalifikovano i stručno osoblje sa prethodnim angaţmanima za sve radove potrebne tokom procesa gradnje – kazao je direktor Kovačević.

Odgovornost kompanije ogleda se u isticanju važnosti zdravlja i sigurnosti radnika, kao i okoline u kojoj posluju. Iza imena kompanije do sada stoji mnogo značajnih gotovih projekata, kako domaće, tako i strane investicije izgrađene u našoj zemlji.

  • Želimo izdvojiti gotov projekat na planini Vlašić. Projekat se odnosi na zimsko odmaralište koje se sastoji od glavne zgrade sa recepcijom i 28 apartmana, te 17 kuća kao zasebnih cjelina. Odmaralište je smješteno u prelijepom prirodnom bosanskom okruţenju i odličan je izbor za zimski odmor. Odmaralište se vodi pod nazivom “Hotel resort Oaza mira” – kazao je Kovačević.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat