Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

NOVI UDAR NA DŽEPOVE BH. GRAĐANA: KLASOV POLUBIJELI HLJEB POSKUPIO ZA 0.30 KM

Cijena najpoznatijeg i najprodavanijeg Klasovog proizvoda – polubijelog hljeba, od jučer u maloprodajnim objektima košta 1,30 KM.

Tako je i hljeb u trgovinama uslijed vala povećanja cijena poskupio za 0,30 KM.

  • Cijene pšenice na tržištu su posljednjih sedam dana dosegle svoj rekord, a otežana isporuka je dodatna otežavajuća okolnost za proizvođače hljeba. Poskupljenje pšenice za 30 posto nas je, zbog ekonomičnog poslovanja naše kompanije, primoralo na korekciju cijena – rekli su iz Klasa.

Kažu da je cijena Klasovog narodnog hljeba ostala ista.

  • Svima je poznato da je u međuvremenu došlo do povećanja cijene goriva i električne energije što direktno ugrožava poslovanje kompanije Klas. Zbog vrlo dinamičnih promjena cijena pšenice, praktično iz dana u dan, do daljnjeg ne možemo davati pouzdane prognoze cijena sirovine i energenata, a samim tim ni naših finalnih proizvoda – naveli su iz ove kompanije.
Klas

Hljeb je poskupio uslijed rekordno visokih cijena pšenice na svjetskom tržištu zbog rata u Ukrajini. Kao što je poznato Rusija i Ukrajina zajedno opskrbljuju gotovo trećinu svjetskog izvoza pšenice i ječma. S obzirom da sukobi u Ukrajini i dalje traju, neće iznenaditi ako pekarski proizvodi u doglednom periodu dožive novu korekciju cijena, piše Klix.

Novčanici građana su već sedmicama na udaru velikog vala poskupljenja osnovnih životnih namirnica poput brašna i ulja, a vlasti nisu uradile mnogo da zaštite potrošače osim što su u nekoliko navrata apelovali “da ne treba brinuti i paničariti”.

Također, rast cijena goriva u svijetu izaziva lančanu reakciju pa smo svjedoci svakodnevnih poskupljenja u trgovinama hrane i drugih kućnih potrepština.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat