Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Obrtnička komora KSB organizira besplatan nastup obrtnika na sajmu Grapos Expo u Gračanici – Centralna.ba

Travnik je napokon dobio ono što zaslužuje, a to je festival posvećen travničkom ćevapu i uličnoj hrani, bolje rečeno Street food & Ćevap fest.

Organizacija na europskom nivou, sjajna zabava za sve tri dana festivala, od najmlađih do najstarijih, svi su uživali.

Djeca su uživala uz Zekoslava Mrkvu i pčelicu Maju, te sjajnog Kiketa Budaliketa. Malo starija raja zabavljala se uz Natura orchestra, Triumph band i vrhunski nastup Zabranjenog pušenja…

Gastro ponuda bila je izvrsna, iako će mnogi reći kako to nije bilo “poznatih” travničkih ćevabdžija (op.znate tko su). Pa nije bilo jer nisu vjerovali da će biti vrhunski i na najvećem mogućem nivou. Ali zato je tu bila mesnica Bajra i sjajni ćevapi, koji još mirišu travničkom čaršijom. Sve prisutne oduševili su Sherini burgeri, Luandine pizze, teletina iz restorana Vrelo, poslastice iz slastičarne Central i Grain bakery, nuggetsi iz caffe Venezije, a za one kojima je bilo hladno grijali su se uz Raletovu viljamovku.

Da sve bude kako treba pobrinuo se i Zavod za javno zdravstvo SBK. Ekipa doktora Karakaša bila je na nivou, te je pratila i vodila evidenciju koliko je tko ćevapa pojeo. Šala mala, bravo i hvala doktoru u ekipi iz Zavoda.

Kakav bi gastro fest bio a da nema hladne pive Ožujsko i Staropramen, te vrhunskih vina iz Andrijinog podruma.

Generalni pokrovitelji su Ministarstvo obrazovanja, mladih, kulture i sporta SBK, te ministartsvo gospodarstva SBK, kao.i općina Travnik.

Logistiku da sve bude na nivou dali su firme Semiminor i Vlašić gradnja, a medijski su sve ispratili Centralna.ba, Dolina lašve, Drukciji radio, Notra.ba, Viteski.ba, Vitez.info, TNT radio, Vecernji list i Dnevni.ba.

Vidimo se sljedeće godine na istom mjestu u isto vrijeme uz još bolju ponudu.

Hvala i dobar tek.

Organizacijski odbor Udruga PRONT, Centralna.ba i restoran Vrelo.