Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

SARAJEVSKA KOMPANIJA KUPILA ZEMLJIŠTE OD 13.000 KVADRATA: VELIKI LANAC TRGOVINA STIŽE U VITEZ?

Nakon što je prije nekoliko dana postala vlasnik većinskog paketa dionica Banje Kiseljak-Hotel Dalmacija, kompanija Robot nastavlja investiranje u Srednjoj Bosni, kupili su zemljište u Vitezu.

Vlasnici Robota, Saima Hodžić i njen brat Selver Oruč, Kiseljačani su čije poduzeće uspješno posluje trideset godina, a nedavno su postali vlasnici većinskog paketa dionica Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija. U Lašvanskoj dolini imaju otvoren objekat u Novom Travniku, a očekuje se otvorenje i u Busovači.

Prema informacijama s kojima raspolaže viteski.ba Robot je kupio zemljište i u Poslovnom centru u Vitezu površine oko 13.000 metara kvadratnih.

Novinari ovog portala pokušali su prošle sedmice kontaktirati ovu grupaciju kako bi saznali šta planiraju graditi u Vitezu no do objave ovoga teksta nisu dobili odgovore te ostaje nagađati kako će vjerovatno i u Vitezu nastaviti poslovanje na dosadašnjim principima.

Inače, Kompanija Robot je osnovana u Bosni i Hercegovini 1995. godine a osnovna djelatnost kompanije je veleprodaja i maloprodaja tehničkim robama, robom široke potrošnje i prehrambenim proizvodima, maloprodajni lanci – shopping centri, kao i obavljanje uslužnih djelatnosti, stoji na njihovoj internetskoj stranici.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat