Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Tko to želi zaustaviti izgradnju tvornice na Izlazu

Tvornica GS Rama d.o.o. planira se izgraditi na Izlazu u općini Prozor-Rama stalno je na meti napada ’ANONIMUSA’ iako je tek u početnoj fazi izgradnje (žargonski rečeno, tek je započeta)

Svima u Rami je manje-više poznato kao je općinski načelnik Jozo Ivančević potpisao ugovor o izgradnji nove tvornice s gđom. Snježanom Köpruner iz Travnika, koja bi se pak izgradila na prostoru poslovne zone, točnije na Izlazu i koja bi u skoro vrijeme trebala zaposliti oko 150 pa čak i više radnika s prioritetom zapošljavanja radne snage iz naše općine.

Da ta ideja nije svima sjela govori nam i činjenica od neki dan kada je na gradilište došao županijski rudarski inspektor u kontrolu (po anonimnoj prijavi) i tobože utvrdio da se materijal, odnosno kamen gdje će biti buduća tvornica eksploatira i odvozi bez potrebne dokumentacije kao mineralna sirovina za što je i službeno zatražio od općine i izvođača radova da mu dostave svu potrebnu dokumentaciju.

A taj isti inspektor rudarstva nije došao slučajno nego na nagovor nekih “utjecajnih biznismena i gospodarstvenika” iz Rame i inozemstva koji su pak pod velikim utjecajem i pritiskom nekih lokalnih vjerskih i političkih vođa koji se zdušno i svim silama trude da zaustave izgradnju tvornice.

Svi znaju, pa i ptice na grani da kamen koji se melje kao bi se napravio plato za tvornicu ide i da je išao kao podloga ili tampon za asfalt prema Orašcu.

Načelnik se i obvezao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, a što mu zakon dopušta da ta tvornica ugleda svjetlo dana nakon trideset godina tame u Rami i naravno da sve to bude urađeno po najvišim ekološkim standardima.

U prilogu inspekcijska dokumentacija:↓↓↓