Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

TRANSAKCIJA VRIJEDNA 485 MILIONA EURA: AUSTRIJSKA KOMPANIJA PRODALA SVE BENZINSKE PUMPE U NJEMAČKOJ

Austrijska kompanija za naftu i gas OMV prodala je svoje benzinske stanice u Njemačkoj EG Grupi za 485 miliona eura, objavila je kompanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor obuhvata prodaju 285 benzinskih stanica u južnoj Njemačkoj.

Iz OMV-a je saopćeno da će nastaviti fokusirati preostale aktivnosti u Njemačkoj na visoko integrisane petrohemijske proizvode, prenosi Anadolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiraju postići nultu emisiju

Kompanija planira postati vodeći dobavljač inovativnih i održivih goriva, hemikalija i materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelaskom na posao s niskim emisijama ugljenika, OMV planira postići nultu emisiju najkasnije do 2050. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat