Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Tuzla dobija “pametni” objekat – Business Magazine

[ad_1]

Investitor TEHPROJEKT D.O.O. TUZLA zajedno sa glavnim izvođačem TEHNIKA D.O.O. iz Kiseljaka,  odlučio je, kako su ranije istakli, da gradu ponude nešto novo i drugačije, a ponudili su  koncept življenja, temeljen na modernoj tehnologiji i energetski efikasnim materijalima za gradnju.

 

Stanovi su opremljeni ”pametnim” sistemom, tako da će se glavnim funkcijama u stanu i objektu upravljati pomoću mobilne aplikacije, prenosi Tuzlainfo.

“”Pametnim” sistemom smo htjeli uvesti novitet na tržište kako Tuzle, tako i šireg regiona, ali takav da bude prilagođen svim generacijama i jednostavan za korištenje. Funkcijama je moguće upravljanje i lokalno i putem aplikacije. Svaki stan će biti opremljen visokokvalitetnim materijalima i uređajima.  Klima uređajem, električnim bojlerom, protuprovalnim i protupožarnim ulaznim vratima s ”pametnom” bravom, kao i utičnicama i rasvjetom se upravlja pomoću mobilne aplikacije”, ističu investitori.

Od 30 stambenih jedinica, za prodaju je ostala dostupna samo jedna.

Cijene kvadrata stana provbitno je iznosila 3.300KM s PDV-om, da  bi uslijed poskupljenja materijala kasnije povećana na 3.500KM s PDV-om.  Cijena parking prostora iznosi 10.500KM sa PDV-om.

Business Magazine