Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Uskoro počinje najveći poljoprivredni događaj u regionu – CroAGRO 2023

[ad_1]

Sve je spremno! Uskoro počinje, četverodnevno, najveće nacionalno događanje na temu poljoprivrede. Više od 300 izlagača, iz ukupno 21 zemlje sudionice, na 12.000 četvornih metara, smjestit će se u pet paviljona Zagrebačkog velesajma. Posljednjeg dana ovog mjeseca otvara se CroAGRO 2023.

Sad već u svojem tradicionalnom terminu, u vrijeme godine kada radovi na poljima miruju, bogat izlagački, promocijski i edukacijski program, pripremljen je za sve dionike u poljoprivredi. Posjetitelje će, a očekuje ih se oko 25.000, zasigurno oduševiti i nagradna igra za koju su sponzori pripremili zanimljive nagrade.

„Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“ podržali su brojni partneri i uključili se u edukacijsko konferencijski dio sajma. To je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. U stručnom dijelu, partneri su  Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet Zagreb i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek. Potpora je stigla od  Ministarstva poljoprivrede, Odbora za poljoprivredu Sabora RH i Grada Zagreba.

Najavljujemo zato zanimljive teme Agronomskog fakulteta – „Izazovi i potencijali navodnjavanja agro – ekosustava Republike Hrvatske“, „Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena“ i Gradska poljoprivreda – mit ili stvarnost“.

Već je najavljen dolazak velikog broja mladih a to je posebno dobra vijest jer će se tijekom održavanja sajma promovirati zanimanja u poljoprivredi. Naime, već sada je primijećena sve veća zainteresiranost mladih za ekološki pristup poljoprivredi pa će ova dodatna promocija za mnoge biti itekako korisna.

Poljoprivredna proizvodnja i njezin potencijal oduvijek je u središtu interesa, ali danas možda više nego ikada, upravo zbog ratnih zbivanja i klimatskih promjena. Zato nam je progovaranje o ovoj gospodarskoj grani, okupljanje struke, njezina promocija, itekako važna i glavna nit vodilja u okupljanju svega najboljeg u poljoprivredi.

Jedini smo poljoprivredni sajam koji se održava u zatvorenim paviljonima pa je ovo još jedan argument i poziv na cjelodnevna uživanja na Zagrebačkom velesajmu. Uz predstavljanja, spremaju se brojne radionice, okrugli stolovi, prezentacije novih tehnologija u poljoprivredi, inovativnih rješenja, predavanja o biogospodarstvu, rasprave o perspektivama na ovom prevažnom području.

I još jedna atrakcija – izložba traktora oldtimera.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Veselimo se susretima od 30. 11. do 3. 12. 2023. na Zagrebačkom velesajmu!

Business Magazine