Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

DA LI ZNATE NA KOLIKO STEPENI SE PEČE PITA? Bilo da spremate krompirušu, gibanicu, burek… temperatura je uvijek ista

I kada želite slanu ili slatku večeru, kada vam treba predjelo… Šta god da zamislite pite su uvijek spas u zadnji čas, piše Stvarukusa.rs.

Ono što vam je potrebno je nadjev po želji i domaće kore ili gotove. Sa gotovim korama priprema je mnogo jednostavnija, ali sa domaćim razvučenim korama je to prava pita koja nas vraća u djetinjstvo, jer su je tako pripremale naše bake.

Pite uspjevaju i neiskusnim domaćica, jedino što je bitno je da isprate svaki korak u pripremi. Koju god pitu da spremate ono što je uvijek isto je temperatura na kojoj se peče. Obavezno je da rerna bude zagrijana, a peče se na 180°C ako koristite ventilator ili na 200°C ako ne koristite ventilator.

Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomjerno ispekla sa svih strana.