Sastojci:
– 200 ml majoneze
– 5-6 kiselih krastavaca sitno sjeckanih
– 1 kašika kapara
– 1 kašika sitno rendanog bijelog luka
– sol i biber, po ukusu
– 2 kašike limunovog soka
– 1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršina
– 1 kašičica senfa
Priprema:
U posudi (najbolje staklenu u kojoj ćete čuvati tartar) pomiješajte majonezu, kisele krastavce, kapare, rendani bijeli luk, so, biber, limunov sok, sjeckani svježi peršin i senf.
Posoliti i pobiberiti po želji. Ako volite kiselkastiji ukus, dodajte kašičicu tečnosti od kiselih krastavacal,piše N1
Poslužiti uz svoje omiljeno jelo, a najbolje se slaže sa jelima od ribe.
Ovako pripremljen tartar sos može da stoji u frižideru nekoliko dana.
Prijatno!
In this article: