Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Jednostavnim trikovima do zdrave i svilenkaste kože

Uostalom, izlaganje štetnom sunčevom zračenju ne samo što narušava njegovan i mladolik izgled kože, već može imati i opasne posljedice po zdravlje, stoga su kreme sa zaštitnim faktorom zaista prijeko potrebne.

I ne, one nisu rezervirane samo za ljeto – faktor bi se trebao nanositi tokom cijele godine jer i zubato sunce može pokazati svoju snagu, osobito ako se upuštate u zimske sportove. Ipak, problem koji se često javlja jest to što mnoge vrste krema za sunčanje ostavljaju tragove pa nakon nanošenja, bez obzira koliko je pokušavali razmazati, možete izgledati isprano i blijedo.

Trik
Dermatolozi zato predlažu nanošenje dvostrukog sloja kreme za sunčanje. Koristite dvije vrste, jednu običnu i jednu toniranu. Počnite s onom običnom i nanesite je na kožu lica, vrat i uši. Trik kojim možete riješiti problem bljedila jest nanošenje drugog sloja u obliku tonirane kreme koja će, osim što vas štiti od sunca, prekriti bijele tragove te ćete izgledati svježije i odmornije.

Osim toga, tonirane kreme nerijetko u svom sastavu sadrže željezov oksid, a jedno od njegovih svojstava jest učinkovitost u ublažavanju izgleda tamnih mrlja na koži. Ipak, ako želite izbjeći mrlje na odjeći, radije ograničite nanošenje tonirane kreme za sunčanje samo na područje lica.

Ne dajte se zavarati: stvar nije u količini kreme za sunčanje. Udvostručivanje doze ne znači da ćete biti dvostruko zaštićeniji od sunčevih zraka jer zaštitni faktor tako ne funkcionira. Nanošenje dvaju različitih slojeva kreme za sunčanje rješava estetski problem, ali nema uticaj na razinu zaštite.

Dodatan savjet
Dodatan savjet jest upotreba proizvoda sličnog sastava. Na primer, za prvi sloj koristite kremu na bazi mineralnih sastojaka, neka takva bude i ona tonirana koje ćete nanijeti povrh obične.

Iako je upotreba kreme za sunčanje prvi korak prema zaštiti kože od sunca, to ne znači da ste u potpunosti osigurani. Trebate voditi računa i o količini vremena koju provodite izloženi suncu, piše naturala.hr.