Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan

Jednostavan je za pripremu jer se doslovno sve pomiješa u jednoj posudi, a možete dodati voće koje god poželite, a idealan je upravo zato što možete iskoristiti voće koje biste sutra bacili jer će propasti. Klafuti se tradicionalno priprema u tavi, ali lako i u puno većoj posudi ako mate puno gostiju ili želite poslasticu jesti za doručak. Jaja, mlijeko i voće – sve su to idealne namirnice za doručak, zar ne?

Potrebni sastojci:

10 – 12 velikih šljiva/ ili voće po izboru
5 velikih jaja
200 g šećera
1/2 kašičice cimeta
½ kašičice soli
130 g brašna
220 ml mlijeka
3 kašike maslaca
1 kašičica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stepeni, posudu za pečenje (9 x 13cm) premažite maslacem.
Očistite voće, narežite na ploškice (ne pretanke), posložite na posudu za pečenje.
U drugoj posudi pomiješajte sve druge sastojke mikserom, tako da brašno, mlijeko i maslac dodate na kraju. Miješajte dok se sve ne poveže.
Smjesom prekrijte voće i poravnajte.
Pecite oko 50 minuta i ostavite da se hladi 15-ak prije posluživanja.
Ako želite možete poslužiti uz sladoled ili tučeno vrhnje, piše Raport.